Over mij

image

Mijn naam is Maarten Hogenstijn en ik heb besloten de Hertaler te beginnen vanwege mijn unieke combinatie in achtergrond en ervaring. Ik heb een wetenschappelijke achtergrond als gepromoveerd onderzoeker, gekoppeld aan een ruime ervaring met schrijven voor verschillende doelgroepen.

Opleiding
Ik ben opgeleid als sociaal-geograaf aan de Universiteit Utrecht. In 2008 ben ik (samen met Daniël van Middelkoop) gepromoveerd op ons gezamenlijke proefschrift Zo werkt dat hier niet - Gevestigden en buitenstaanders in nieuwe sociale en ruimtelijke kaders.

Ervaring
Ik heb jarenlang ervaring opgedaan als verslaggever, redacteur, eindredacteur en adjunct-hoofdredacteur bij Uitgeverij Young & Connected. Deze uitgeverij richt zich op kinderen en jongeren.
Daarnaast heb ik als freelancer opdrachten gedaan voor onder meer De Volkskrant, Psychologie Magazine, NCDO en diverse onderwijsinstellingen.
Sinds maart 2014 werk ik als De Hertaler en heb ik diverse onderzoeks- en schrijfopdrachten gedaan voor universiteiten en hogescholen.

Meer over mij


Neem voor meer informatie en een uitgebreid cv contact met mij op.